Share the amazing things customers are saying about your business. Double click, or click Edit Text to make it yours.

Share the amazing things customers are saying about your business. Double click, or click Edit Text to make it yours.

Share the amazing things customers are saying about your business. Double click, or click Edit Text to make it yours.

Share the amazing things customers are saying about your business. Double click, or click Edit Text to make it yours.

Oglej si druge izdelke

SMREKOVO MAZILO SMREKOVIT KLASIK

Smrekovo mazilo Smrekovit Klasik je Smrekovit izdelek z najdaljšo tradicijo. Izdelovati ga je začel Ivo Konc že leta 1990 zaradi lastnih težav s hrbtenico. To je bilo prvo smrekovo mazilo za trg v tem delu Evrope. Izdelek Smrekovit Klasik je izdelan iz 100% naravnih sestavin, 75% od teh je iz ekološke pridelave.

UPORABA IZDELKA SMREKOVO MAZILO

Glavna sestavina je smrekova smola. Mnogi učinki smole iglavcev so dobro poznani po vsem svetu in jih že od leta 1990 potrjujejo izkušnje naših številnih uporabnikov. Mnogo izkušenj glede uporabe Smrekovit izdelkov, ki jih tudi redno dodajamo, na objavo pa jih čaka še cel fascikel, si lahko preberete na tej strani. 

Smrekova smola kožo neguje površinsko in globinsko, krepi njen obrambni mehanizem ter spodbuja njeno delovanje in prekrvavitev.Smrekovo mazilo Smrekovit Klasik večkrat dnevno v tankem sloju nanašajte na želeni predel. Ker je izdelano na maščobni osnovi, ga lahko uporabljate tudi za masažo, čeprav za želeni učinek masaža ni potrebna 

Za močnejši učinek priporočamo uporabo Smrekovit obloge. S Smrekovit oblogo lahko uporabite tudi smrekovo kremo Smrekovit 365, kar je še učinkovitejše. 

Pri uporabi Smrekovit izdelkov je potrebno biti pozoren le na možno alergijo na smrekovo smolo, ki je sicer redka. Prav tako močno odsvetujemo hlajenje z ledom ali drugim virom hladu, saj hlajenje zmanjšuje učinek smrekove smole. Zakaj? Preberite si v odgovoru na pogosto vprašanje tukaj.

Smrekova krema

Smrekovo mazilo je bil do leta 2010 naš edini izdelek. Leta 2010 smo razvili še Smrekovit Ekstra smrekovo mazilo s hladilnim učinkom, ki je enako učinkovit kot Smrekovit Klasik, nato pa leta 2017 smrekovo kremo Smrekovit 365 in Smrekovit Ekstra smrekovo kremo s hladilnim učinkom, ki sta se pri zunanji uporabi izkazali za še učinkovitejša izdelka od obeh smrekovih  mazil. 

Smrekovit Kapsule in oralno pršilo

Smrekovo mazilo Smrekovit Klasik smo do leta 2017 uporabljali tudi za težave v prebavnem traktu in v ustni votlini, zato je izdelan iz sestavin, ki se uporabljajo v prehranski industriji, zato je tak način uporabe še vedno možen, vendar smo leta 2017 razvili bolj primerna izdelka za ta namen, in sicer Smrekovit Kapsule in Smrekovit oralno pršilo.

SESTAVINE IZDELKA SMREKOVO MAZILO

Smrekovo mazilo Smrekovit Klasik kot tudi vse ostale Smrekovit izdelke izdelujemo z ročnimi postopki. Naša proizvodnja je prilagojena izdelovanju izključno izdelkov iz smrekove smole. Njegova glavna sestavina je smrekova smola, ki jo pridobivamo sami v slovenskih gozdovih s tehniko, ki ne poškoduje dreves. Ostale sestavine so prav tako naravne in večinoma iz ekološke pridelave. Slednje izkazujemo s certifikatom BIO Slovenija, ki ga z rednimi kontrolami potrjuje Inštitut za certifikacijo v kmetijstvu in gozdarstvu Maribor.

Sestavine izdelka Smrekovit Klasik:

  • smrekova smola je bistvena sestavina izdelka in edina sestavina, ki izdelku daje njegovo učinkovitost. Več o smrekovi smoli si lahko preberete tukaj.

  • palmova mast (iz ekološke pridelave) - zavedamo se okoljske težave, ki jo povzroča intenzivna pridelava konvencionalne palmove masti, zato v Smrekovit izdelkih uporabljamo izključno palmovo mast iz ekološkega kmetovanja. Več o palmovi masti in ostalih sestavinah izdelka smrekovo mazilo si lahko preberete tukaj.

  • čebelji vosek - čebelji vosek pridelujejo čebele in v izdelku smrekovo mazilo skrbi za njegovo čvrstost

  • bučno in sončnično olje sta naravni maščobi, ki skrbita za mazljivost. Sončnično olje, ki ga uporabljamo pri proizvodnji izdelka Smrekovit Klasik je iz ekološke pridelave

Kratko predstavitev izdelka Smrekovit Klasik smrekovo mazilo in njegove proizvodnje si lahko pogledate tudi v naslednjem videoposnetku:

ZGODOVINA IZDELKA SMREKOVO MAZILO

Leta 1989 je Ivo Konc izdelal prvo smrekovo mazilo v tem delu Evrope, danes Smrekovit Klasik. Odločilen vpliv na to so imele neznosne bolečine v križu, ki jih je čutil že od 10. leta, ko je prebolel klopni meningitis. Težave so se nato le stopnjevale in so bile tako hude, da je bil ob koncu študija na Fakulteti za šport oproščen opravljanja praktičnega dela izpitov, leta 1974 pa tudi opravljanja vojaškega roka v takratni JLA. V tistem času ga je zdravnik specialist napotil na operacijo kot edino možnost, da se izogne invalidnosti pred tridesetim letom starosti. Operacijo je odklonil in začel iskati naravne načine zdravljenja. Na ta način je prišel do gospe Prežle v Lescah, ki mu je dajala smolne obloge, s katerimi se je učinkovito spopadal z bolečinami v hrbtenici.

Ko si je leta 1989 izpahnil prst na roki, črna in lepljiva obloga ge. Prežle ni bila primerna za zdravljenje in tako je napravil prvo Smrekovo mazilo. Pri samem izpahu si s svojim izumom sicer ni mogel pomagati, bilo pa je učinkovito za mnoge druge težave. Smrekovo mazilo se je tako v dveh letih, preko sosedov, prijateljev in znancev, ki so navdušeno pripovedovali o njegovi učinkovitosti, razširilo po vsej takratni Jugoslaviji. Leta 1990 je odprl obrt.

Leta 2019 smo z Ivotom Koncem posneli naslednji video o njegovi vitalnosti pri 71 letih po 30 letni uporabi Smrekovit izdelkov:

Prvo smrekovo mazilo v majhni delavnici v Naklem

ZAČELO SE JE V MAJHNI DELAVNICI V NAKLEM

Zaradi lastnih težav je leta 1989 Janez Konc (Ivo Konc) v Naklem pri Kranju razvil prvo smrekovo mazilo. Sprva pred garažo svoje hiše, nato je za ta namen uredil majhno poslopje pred hišo.

Ivo Konc izdeluje prvo smekovo mazilo