top of page

PRVA SMREKINA MAST I MISIJA TVRTKE SMREKOVIT

Već od 1990. godine, kada je Ivo Konc u Naklu proizveo prvu smrekinu mast, naša je misija isključivo razvoj, proizvodnja i nadgledanje učinka proizvoda sa smrekinom smolom. Sve to u sudjelovanju sa prirodom i trajnom vizijom. Provjerite kako je sve to skupa počelo...

PRVA SMREKINA MAST

Prva smrekina mast u malenoj radioni u Naklem

ZAPOČELO JE U MALENOJ RADIONICI U NAKLO KOD KRANJA

Zbog vlastitih tegoba je 1989. godine Ivo Konc u Naklu kod Kranja razvio prvu smrekinu mast. Isprva ispred garaže svoje kuće, a zatim je u tu svrhu uredio malenu etažu ispred kuče.

Ivo Konc pravi prvu smrekinu mast

IVO KONC KOD OPREMANJA SMREKINE MASTI

Ivo Konc je od 10. godine života imao tegobe sa kičmom, koje su postajale sve jače do te mjere, da mu je liječnik kao jedinu mogućnost da izbjegne invalidnost, savjetovao operaciju. Preko Prežle u Lescama se susreo sa učinkovitosti smrekine smole i 1989. godine je razvio prvu smrekinu mast. Nije bio nikada operiran.

Smrekinu mast od godine 2010 izrađamo u Ljubljani

PRESELILI SMO SE U LJUBLJANU

Od 2010. godine tvrtka i njezino poslanstvo nastavlja Ivin sin Matic Konc, kojeg je životni put odveo u Ljubljanu, gdje smo 2015. godine preselili i tvrtku i proizvodnju.

DALL·E 2024-05-22 15.00.40 - A retro photograph of an old-fashioned herbal medicine labora

Godine 1989. je Ivo Konc zasnovao Smrekoviti Klasik (smrekinu mast), prvu smrekinu mast u tom dijelu Europe. Odlučujući utjecaj na to su imali nepodnošljivi išijas i bolovi u kralježnici, koje je osjećao već od 10. godine, kada je prebolio benigni meningitis. Tegobe su od tada samo postajale sve jače i bile su toliko jake, da kad je bio pred kraj studiranja na Fakultetu za sport oslobođen obavljanja praktičnog dijela ispita, a 1974. godine i obavljanja vojnog roka u ono vrijeme JLA. U to vrijeme ga je liječnik specijalist uputio na operaciju kao jedinu mogućnost da izbjegne invalidnost prije tridesete godine života. Operaciju je odbio i počeo tražiti prirodne načine ozdravljenja. Na taj način je došao do gospođe Prežle u Lescama, koja mu je davala smoline obloge, s kojima se je učinkovito borio sa bolovima u kralježnici.
Kad je 1989. godine slomio prst na ruci, koristio je crne i ljepljive obloge koje mu je gospođa Prežla stavila kako bi mu pomogla, ali ti su oblozi bili veoma nepraktični za prste i zato je on sam napravio prvu smrekinu mast. Kod svog prijeloma si sa svojim izumom nije mogao pomoći, ali je bilo učinkovito za mnoge druge tegobe. Smrekina mast se je tako u dvije godine, preko susjeda, prijatelja i znanaca, koji su oduševljeno pričali o njezinoj učinkovitosti, proširila po cijeloj tadašnjoj Jugoslaviji. Godine 1990. je otvorio tvrtku.

📽 Ivo Konc ob 30 obletnici Smrekovita leta 2020

ISKUSTVO SA SMREKINOM MASTI I RAZVOJ NOVIH PROIZVODA

154718.jpg

je po završenoj Srednjoj zdravstvenoj školi diplomirao na Fakultetu za Sport i  Fakultetu za farmaciju. Cijelo vrijeme je produbljivao znanje o smrekinoj smoli i njezinom djelovanju. Godine 2010. je od oca Ive Konca preuzeo tvrtku i njegovu misiju te napravio veliki napredak u razvoju proizvoda iz smrekine smole.
Više o Maticu Koncu...

laboratorij.jpg

PROIZVODNJA PRILAGOĐENA PROIZVODIMA IZ SMREKINE SMOLE

Oprema našeg laboratorija je potpuno prilagođena proizvodnji i razvoju potpuno prirodnih proizvoda iz smrekine smole. To nam je omogućilo razvoj novih proizvoda, kao što su Smrekovit 365, Smrekovit Ekstra u tubi, Smrekovit kapsule i Smrekovit Oralni sprej.

Matic Konc - pisarna.jpg

PRODAJA I SAVJETOVANJE

Na našoj adresi smo Vam na raspolaganju svaki radni dan. Radnog vremena se ne pridržavamo, nego nas na dan posjeta nazovite. Savjetovat ćemo Vas sa zadovoljstvom.

Znanje o ljekovitosti smrekine smole, stečeno preko iskustva mnoštva korisnika Smrekoviti Klasik (smrekine masti) i istraživanje njezinih kemijskih svojstava je u 2010. godini dovelo do razvoja novog proizvoda Smrekovit Ekstra (smrekina mast s učinkom hlađenja), koju su zajedno zasnovali Ivo Konc i njegov sin Matic Konc. Matic je 2010. godine preuzeo tvrtku i misiju svog oca. Krajem veljače 2015. godine preselio je sjedište tvrtke i proizvodnju u Ljubljanu (Podmolniška cesta 14). S daljnjim obrazovanjem, produbljivanjem znanja o kemiji i istraživanjem svojstva smrekine smole te nadogradnjom laboratorijske opreme je 2016. godine razvio nove, još bolje i učinkovitije proizvode Smrekovit 365, Smrekovit Ekstra u tubi, Smrekovit kapsule i Smrekovit Oralni sprej.

📽 Ivo Konc o Maticu Koncu u emisiji Podjetno naprej na RTV SLO, lipnja 2023.

SURADNICI

Matic Konc Smrekovit

Vlasnik, direktor tvrtke te ujedno radnik u proizvodnji i razvijač novih proizvoda iz smrekine smole.

📽 Matic Konc u emisiji Podjetno naprej na RTV Slo 2023.

Ivo Konc

IVO KONC

Ustanovitelj tvrtke, koji je po tradiciji predaka 1990. godine počeo proizvoditi prvu smrekinu mast za tržište u tom dijelu Europe.

📽 Matic Konc v oddaji Podjetno naprej na RTV Slo 2023

Roman Perko

ROMAN PERKO

Uspješno nastavlja izvršavati Smrekovit manipulativne terapije po principu osnivača terapije Ive Konca

Anton Lorenzzutti

ANTON LORENZZUTTI

brine se da smrekina smola uvijek bude na zalihi.

📽 Anton Lorenzzutti o svom radu

SMREKOVIT MANIPULATIVNA TERAPIJA

Smrekovit-manipulativna-terapija.jpg

PRINCIP METODE

Metoda je isključivo mehanička i temelji na rastezanju, mehaničkim postavkama onih gibljivih dijelova skeleta, koji sa pritiskom na živac uzrokuju bolove uz živac, koji je pritisnut. Obično se kod tih tegoba radi o beznačajnom pomaku kralježaka, koji zatim ovisno o mjestu kretanja uzrokuju bolove ili lokalno u kralježnici, a ako ukliješteni živac upravlja većim brojem mišića, pa često i izvan područja kralježnice, to se osjeti kao bol u nogama, koja se širi preko zadnjice u bedro i prema dolje do prstiju na nogama (išijas), bolovi u rukama, oslabljena moć u rukama, trnci u rukama ili nogama, glavobolje i sl. Subluksacije (neznačajni pokreti zglobova) se mogu pojaviti i u drugim zglobovima, najčešće u ramenu i isto tako mogu uzrokovati bolove po cijelom udu. Mehanička postava takvih pokreta iz "Smrekovit manipulativna terapije" se pokazala kao izvrsna pomoć uz upotrebu Smrekovit proizvoda.

Ivo Konc je već uskoro 1990. godine, kada je počeo proizvoditi Smrekovit Klasik (smrekinu mast), razvio vlastitu Smrekovit manipulativnu terapiju s kojom je s puno suosjećanja i uz pomoć Smrekovit smrekine masti imao već skoro velike uspjehe kod sanacije sportskih ozljeda. Ljudi su zatim masovno ozdravljivali zahvaljujući njemu i mnogi su se uz pomoć njegovog truda i Smrekovit proizvoda praktički »preko noći« oporavili od tegoba, koje su ih mučile godinama (išijas, bolovi u kralježnici, u vratnoj kralježnici, bolovi u rukama i nogama te glavobolje kao posljedica bolova u kralježnici itd.). Manualno ozdravljenje kralježnice je bilo poznato već u starom Egiptu i Grčkoj, nekad bi to provodio i Hipokrat u 5. stoljeću prije nove ere. Na Ivu Konca je kod razvoja svoje vlastite »manipulativne terapije« najveći utjecaj imao Gregor Ahčin iz Domžala. »Bio je čudotvorac, majstor manipulacije« kaže on sam.

📽 Roman Perko u emisiji Podjetno naprej na RTV SLO, lipnja 2023.

Preko poznavanja funkcionalne anatomije (kao profesor sportskog odgoja), iskustva sa sportskim ozljedama u vremenu od 20 godina trenerskog posla sa skijašima (sudjelovao je i kod uspona nordijske kombinacije sredinom 90-tih godina) i tijekom rada na poziciji terapeuta u početku 90-tih godinama nogometne prvoligaše NK Naklo te pod utjecajem Gregora Ahčina, razvio svoju »Smrekovit manipulativnu terapiju« za ozdravljenje kralježnice i nekih drugih bolova. Godine 2011. je prestao sa terapijama odnosno provodi ih samo kao hobi, u slobodno vrijeme. Njegovu metodu mekane manipulacije jako uspješno nastavlja Roman Perko, bivši omladinski svjetski prvak u nordijskoj kombinaciji.

Roman Perko:

Ivo Konc:

bottom of page