top of page
Klasik-s-prstom-no-logo.jpg

Share the amazing things customers are saying about your business. Double click, or click Edit Text to make it yours.

SMREKINA MAST SMREKOVIT KLASIK

Smrekova mast Smrekovit Klasik je Smrekovit proizvod s najdužom tradicijom. Ivo Konc ga je počeo proizvoditi još 1990. godine zbog vlastitih problema s kralježnicom. To je bila prva smrekova mast na tržištu u ovom dijelu Europe. Proizvod Smrekovit Klasik izrađen je od 100% prirodnih sastojaka, od kojih je 75% iz ekološke proizvodnje.

UPORABA PROIZVODA SMREKINA MAST

Glavni sastojak je smrekina smola. Mnogi učinci smole crnogorice dobro su poznati diljem svijeta, a iskustva naših brojnih korisnika potvrđuju ih od 1990. godine. Mnoga iskustva u vezi s upotrebom Smrekovit proizvoda, koja redovito dodajemo, a cijeli fascikl još čeka na objavu, možete pročitati na ovoj stranici.

Smrekina smola njeguje kožu površinski i dubinski, jača njezin obrambeni mehanizam te potiče njezino djelovanje i prokrvljenost. Smrekina mast Smrekovit Klasik više puta dnevno nanosite u tankom sloju na željeno područje. Budući da je izrađena na bazi masti, možete je koristiti i za masažu, iako masaža nije potrebna za željeni učinak.

Za jači učinak preporučujemo upotrebu Smrekovit obloge. Sa Smrekovit oblogom možete koristiti i smrekinu kremu Smrekovit 365, što je još učinkovitije.

Pri upotrebi Smrekovit proizvoda potrebno je paziti samo na moguću alergiju na smrekovu smolu, koja je inače rijetka. Također, snažno ne preporučujemo hlađenje ledom ili drugim izvorom hladnoće jer hlađenje smanjuje učinak smrekine smole. 

Smrekina krema

Smrekina mast bila je do 2010. godine naš jedini proizvod. Godine 2010. razvili smo Smrekovit Ekstra smrekovu mast s hladnim učinkom, koja je jednako učinkovita kao Smrekovit Klasik, a zatim 2017. smrekovu kremu Smrekovit 365 i Smrekovit Ekstra smrekovu kremu s hladnim učinkom, koje su se pri vanjskoj upotrebi pokazale još učinkovitijima od obje smrekine masti.

Smrekovit Kapsule i oralni sprej

Smrekovu mast Smrekovit Klasik do 2017. godine koristili smo i za probleme u probavnom traktu i usnoj šupljini, stoga je izrađena od sastojaka koji se koriste u prehrambenoj industriji, te je takav način upotrebe i dalje moguć. Međutim, 2017. godine razvili smo prikladnije proizvode za tu namjenu, i to Smrekovit Kapsule i Smrekovit oralni sprej.

SASTOJCI PROIZVODA SMREKINA MAST

Smrekinu mast Smrekovit Klasik, kao i sve ostale Smrekovit proizvode, izrađujemo ručnim postupcima. Naša proizvodnja je prilagođena isključivo izradi proizvoda od smrekine smole. Njegov glavni sastojak je smrekina smola koju sami prikupljamo u slovenskim šumama tehnikom koja ne oštećuje drveće. Ostali sastojci su također prirodni i većinom iz ekološke proizvodnje. To dokazujemo certifikatom BIO Slovenija, koji redovitim kontrolama potvrđuje Institut za certifikaciju u poljoprivredi i šumarstvu Maribor.

Sastojci proizvoda Smrekovit Klasik:

  • Smrekina smola je bitan sastojak proizvoda i jedini sastojak koji daje proizvodu njegovu učinkovitost. Više o smrekinoj smoli možete pročitati ovdje.

  • Palmova mast (iz ekološke proizvodnje) - svjesni smo ekoloških problema koje uzrokuje intenzivna proizvodnja konvencionalne palmove masti, stoga u Smrekovit proizvodima koristimo isključivo palmovu mast iz ekološke proizvodnje. Više o palmovoj masti i ostalim sastojcima proizvoda smrekina mast možete pročitati ovdje.

  • Pčelinji vosak - pčelinji vosak proizvode pčele, a u proizvodu smrekina mast osigurava njegovu čvrstoću.

  • Bučino i suncokretovo ulje su prirodne masti koje osiguravaju mazivost. Suncokretovo ulje koje koristimo u proizvodnji proizvoda Smrekovit Klasik je iz ekološke proizvodnje.

Kratku prezentaciju proizvoda Smrekovit Klasik smrekina mast i njegove proizvodnje možete pogledati u sljedećem videu:

POVIJEST PROIZVODA SMREKINA MAST

13_edited.jpg

Godine 1989. Ivo Konc proizveo je prvu smrekovu mast u ovom dijelu Europe, danas poznatu kao Smrekovit Klasik. Odlučujući utjecaj na to imale su nepodnošljive bolove u donjem dijelu leđa, koje je osjećao još od desete godine kada je prebolio krpeljni meningitis. Problemi su se zatim samo pogoršavali i bili su toliko teški da je na kraju studija na Fakultetu za sport bio oslobođen praktičnih dijelova ispita, a 1974. godine i služenja vojnog roka u tadašnjoj JNA. U to vrijeme, specijalist ga je uputio na operaciju kao jedinu mogućnost da izbjegne invalidnost prije tridesete godine života. Operaciju je odbio i počeo tražiti prirodne metode liječenja. Na taj način došao je do gospođe Prežle u Lescama, koja mu je davala obloge sa smolom, kojima se učinkovito borio protiv bolova u kralježnici.

Kada je 1989. iščašio prst na ruci, crna i ljepljiva obloga gospođe Prežle nije bila prikladna za liječenje, pa je napravio prvu smrekovu mast. Iako si kod iščašenja nije mogao pomoći svojim izumom, mast je bila učinkovita za mnoge druge probleme. Smrekova mast se tako u dvije godine, preko susjeda, prijatelja i poznanika, koji su oduševljeno pričali o njenoj učinkovitosti, proširila po cijeloj tadašnjoj Jugoslaviji. Godine 1990. otvorio je obrt.

Godine 2019. snimili smo sljedeći video s Ivom Koncem o njegovoj vitalnosti sa 71 godinom nakon 30 godina upotrebe Smrekovit proizvoda:

Prvo smrekovo mazilo v majhni delavnici v Naklem

ZAPOČELO JE U MALOJ RADIONICI U NAKLEM

Zbog vlastitih problema, Janez Konc (Ivo Konc) je 1989. godine u Naklemu kod Kranja razvio prvu smrekovu mast. Isprva ispred garaže svoje kuće, a zatim je za tu svrhu uredio mali poslovni prostor ispred kuće.

Ivo Konc izdeluje prvo smekovo mazilo

IVO KONC PRI OPREMLJANJU SMREKINE MASTI

Ivo Konc je od 10. godine imao problema s kralježnicom, koji su se pogoršavali do te mjere da mu je liječnik kao jedinu mogućnost da izbjegne invalidnost savjetovao operaciju. Preko Prežle u Lescama upoznao se s učinkovitošću smrekine smole i 1989. godine razvio prvu smrekinu mast. Nikada nije bio operiran.

Smrekovo mazilo od leta 2010 izdelujemo v Ljubljani

PRESELILI SMO SE U LJUBLJANU